A Komplex Alapprogram bevetése a köznevelési intézményekben

Nagy érdeklődés övezte a Komplex Alapprogram bevezetése a köznevelési intézményekben című szakmai nyitókonferenciát, melynek az Eszterházy Károly Egyetem adott otthont 2016.február 14-én. A programon a konzorciumi partnerek, egyetemek képviselői mellett részt vettek nevelési-oktatási intézmények képviselői, a KLIK Egri Tankerületének vezetője, valamint megtisztelte jelenlétével a fórumot Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár is.

Intézményünk első kiemelt projektjének célkitűzéseit a projekt megvalósítói mutatták be plenáris előadások keretében szakmacsoportonként.  A Komplex Alapprogram fókuszában a diákok, a pedagógusok és a szülők közössége áll. Alapelvei az Együttműködés, az Egyenrangúság, a Közösségi lét, a Normativitás, az Esélynövelés és hátrány-kompenzálás egységén alapulnak. A Komplex Alapprogram nagyrészt a differenciált csoportszintű pedagógiai munkára épül.

A Komplex Alapprogramot megvalósító iskola öt különböző, tanulástámogató iskolafejlesztő módszeren alapul. Ezen módszereket a délutáni szekcióülések keretében ismerték meg a program megvalósítói. A résztvevők ütemtervet készítettek, megegyeztek a közös munka szervezési feladataiban, rögzítették a személyes találkozások időpontját és helyszíneit.

A nyitókonferencia a szekcióvezetők beszámolóival zárult.