Cél, hogy a tanulás mellett az oktatás is élményszerűvé váljon

A Hatvani Tankerületi Központ intézményeinek vezetői, pedagógusai vettek részt a Komplex Alapprogram tájékoztató workshopján. A rendezvény célja a program módszertanának bemutatása, illetve a projekt keretein belül megvalósuló pedagógus továbbképzés ismertetése.

Daróczi Gabriella, a Komplex Alapprogram Országos Pedagógusképző, -továbbképző Központ vezetője a megnyitón kiemelte, hogy a 21. században rendkívül fontos a fejlődés. Elmondta, hogy a Komplex Alapprogram a megújulás jegyében született, amelyben a valódi Élménysuli arról fog szólni, hogy a tanulás mellett a tanítás is élményszerű lesz.

Dr. Révész László, a program szakmai vezetője bemutatta a projekt eddigi állomásait, elért eredményeit illetve az előttünk álló időszak állomásait. Kiemelte, hogy hazánkban a végzettség nélküli iskolaelhagyás arányát 10% alá kell csökkenteni, ez a legfontosabb célja a Komplex Alapprogramnak. A továbbképzés tekintetében ismertette, hogy a már meglévő jó gyakorlatokat rendszerezi a program, így egy egységet teremt az országban.

Horváth Márta, a Hatvani Tankerület igazgatója rendkívül fontos programként gondol a Komplex Alapprogramra, amelyre mint mondta, az egész tankerület nagyon nyitott, mindenképp szeretnének pilot iskolákat, illetve kiemelte, hogy a fejlődés és a technikai forradalom kapcsán nem szabad lemaradni, innovációra van szükség.

A workshop keretein belül a résztvevő pedagógusok a Komplex Alapprogram módszereit, alprogramjainak szakmai tartalmát csoportokban, óraszimulációkon ismerhették meg. Ahogyan a résztvevők is kiemelték, itt ezen a napon valóban élményekkel gazdagodhattak, ami előrevetíti a jövőbeni Élménysuli mindennapjait. Az élményszerű órákon az 5 alprogram egyes tartalmi elemeibe, valamint a DFHT módszerébe is betekintést nyerhettek az érdeklődők.