Egerben járt a világ egyik legjobb tanára

Hatalmas elismerésben részesült Jukka Sinnemäki, a finnországi Christian school pedagógusa, hiszen 40.000 pályázó közül jutott el az 50 kiválasztott közé, akik az idén márciusban esedékes oktatási világkonferencia főszereplői lesznek Dubaiban és akiknek az egyike átveheti majd az 1 millió dollárral járó Világ Legjobb Tanára címet.

Hatalmas elismerésben részesült Jukka Sinnemäki, a finnországi Christian school pedagógusa, hiszen a Varkey Alapítvány Global Teacher Prize 2018 legjobb 50 tanára közé választották. Ez lefordítva azt jelenti, hogy nagy esélye van arra, hogy ő legyen a „Világ legjobb tanára”. Ismerős lehet a név, hiszen a Komplex Alapprogram által is szervezett III. Dienes-Nap egyik előadója volt a finn pedagógus.

Egerben tartott prezentációjában kifejtette, hogy a személyre szabott oktatásban, az intézményi és a családból hozott stressz feloldásában, a „kevesebb több” elv alkalmazásában látja az oktatás sikerét. Véleménye szerint a jó közérzet a kulcsa annak, hogy a gyermekek motiváltak, koncentráltak legyenek és ezáltal jó eredményeket érjenek el a tanulmányaikban is. Óriási dolog és elismerés, hogy a világ egyik legjobb tanára annyira fontosnak érezte a Komplex Alapprogramot, hogy személyes jelenlétével és előadásával színesítette a III. Dienes Napot. Ki kell emelni, hogy a projekt képviseletében egy kilenc fős szakmai delegáció tanulmányúton vett részt Finnországban, ahol négy különböző általános iskola működésébe és tanóráiba nyertek bepillantást. A finn közoktatás aktuális kérdéseivel (tantárgyi integráció, új tanterv, tanári szerepek, Pisa eredmények) kapcsolatban interjút készítettek tanítókkal, gyógypedagógusokkal és szaktanárokkal. A programot gazdagította, hogy a résztvevők két finn egyetem (Jyveskyla és Joensuu) teljes tanárképzési rendszerét ismerhették meg. Az út megfelelő lehetőséget biztosított arra is, hogy Jukka Sinnemäkival sikeres szakmai kapcsolat alakuljon ki.

Jukka Sinnemäki 40.000 pályázó közül jutott el az 50 kiválasztott közé, akik az idén márciusban esedékes oktatási világkonferencia főszereplői lesznek Dubaiban és akiknek az egyike átveheti majd az 1 millió dollárral járó Világ Legjobb Tanára címet. A Varkey Alapítvány által kezdeményezett díjat a világ vezető politikusai támogatják és széles körben hívja fel a figyelmet a tanári hivatás fontosságára, sokszínűségére és kihívásaira. (http://www.elmenymuhely.hu/jukka-sinnemaki-GTP/)