Gondolatok a megújulásról

Az élet érdekes és sokszor kifürkészhetetlen dolgokra képes. Az előző cikkben arról adtunk hírt, hogy lezárult egy fejezet a Komplex Alapprogram életében, most pedig arról a bizonyos új kezdetről szeretnék pár sort írni.

 

Költői módon de feltenném a kérdést: ki hallott már a fizika egyik nagy talányáról, az örökmozgóról?

Adunk egy kis segítséget: 

A termodinamika kétféle örökmozgót különböztet meg:

  1. az elsőfajú örökmozgó olyan gép, ami több munkát végez, mint amennyi energiát felvesz a környezetétől. Egy ilyen gép hatásfoka nagyobb, mint 100%. Az energiamegmaradás törvénye, vagyis a termodinamika első főtétele alapján ilyen gépet nem lehet készíteni.
  2. a másodfajú örökmozgó olyan gép, ami a környezetéből felvett hőenergiát veszteségek nélkül munkavégzésre tudja fordítani. Egy ilyen gép hatásfoka pontosan 100%. A termodinamika második főtétele alapján ilyen gépet sem lehet készíteni.

Eddig mindenki, aki azt állította, működő örökmozgóval rendelkezik, vagy elbukott, vagy eltitkolta találmánya lényegét, ezért egyetlen ilyen állítólagos eszköz működési elvét sem lehet ellenőrizni.

 Én most lerántom a leplet: feltaláltuk az örökmozgót! Természetesen nem fizikai értelemben, de joggal mondhatjuk, hogy a Komplex Alapprogram a jelen valódi örökmozgója. Állandó mozgásban van, folyamatosan fejlődik, rendkívül innovatív és nagyra hivatott.

Ebben az evolúcióban szükségesnek éreztük, hogy a projekt szakmaiságához passzoló, minőségében megfelelő információ forrást hozzunk létre. Ahogyan látni lehet, birtokba vehettük az új komplexalapprogram.hu-t. Elsődleges hírforrás, illetve a résztvevő pedagógusoknak egy olyan felület, ahol mindent megtalálnak, ahhoz, hogy valódi Élménysulik születhessenek.

Reméljük elnyerte a tetszésüket! :)