Ismét felkészítő képzést tartottunk szakmai támogatóknak

A Komplex Alapprogramban (KAP) elengedhetetlen a pedagógusok folyamatos támogatása feladatuk ellátása során. Ebben segítenek a szakmai támogatók, akiknek Budaörsön tartott felkészítő képzést a Komplex Alapprogram szakmai csapata 2019. augusztus 14-15-én.

Jobbágy Zsuzsa, a Szakmai Támogatórendszer (SZTR) munkacsoport-vezetője tartotta meg ráhangolódó foglalkozását éppúgy, ahogyan azt az iskolában is teszik a pedagógusok. Ezen alkalmak lehetőséget teremtenek ugyanis arra, hogy a tanítási nap olyan légkörben kezdődjön, ami segít a tanulói közösséghez való tartozás megerősítésében és a társas tanulás előkészítésében. Bemelegítő feladatként a jelen lévő szakmai támogatóknak úgy kellett párba állniuk, hogy három perc alatt mindenki egy olyan kollégával ismerkedhessen meg, akivel azelőtt még nem találkozott, majd később a frissen szerzett kollégát kellett bemutatni egy másik párosnak.

Mit KAP ma a pedagógus? címmel Révész László, a projekt szakmai vezetője beszélt az elmúlt időszak tapasztalatairól. A Komplex Alapprogram szerinte egy nevelési-oktatási programmá fejlődött, jelenleg pedig egy korrekciós szakasz zajlik, mely során nemcsak a program saját Mérés, Értékelés Munkacsoportja által készített jelentéseket, de az Oktatási Hivatal monitoring tevékenységét is felhasználva tökéletesítik a projektet. Az elektronikus felületek is megújulnak, ezek mind-mind egyetlen platformon fognak összekapcsolódni, ezáltal az új portál még felhasználóbarátabbá válik, hogy jobban kiszolgálhassa a felmerülő igényeket.