Nemzetközi konferencián került bemutatásra a Komplex Alapprogram

Nemzetközi szinten is bemutatkozott a Komplex Alapprogram.

A Komplex Alapprogram kidolgozói a világ egyik legjelentősebb kooperatív tanítással foglalkozó nemzetközi konferencián mutathatták be a programot. 2019. 03.22-24. között a Tajpeji Egyetemen (National Taipei University of Education) megrendezésre kerülő, a kooperatív tanítást középpontba állító nemzetközi konferencián (Cooperative Learning in Far-East Asia and the World: Achieving and Sustaining Excellence) kaptak lehetőséget a program bemutatására az Eszterházy Károly Egyetem munkatársai. A konferencián a kooperatív tanítás szinte minden aspektusa megjelent. A Komplex Alapprogram több, mint másfél órás workshopot kapott, melynek keretében a program fejlesztőinek lehetősége nyílt a program ismertetésére nemzetközi közönség előtt is.

Dr. Révész László szakmai vezető a workshop nyitásaként részletesen bemutatta a program felépítését, annak módszertanát, valamint az eddigi eredményeket. Ezt követően Légrádiné Kőházi Timea az EKE gyakorló iskolájának igazgatója az iskolai bevezetés tapasztalatait osztotta meg a részvevőkkel.

Dr. K. Nagy Emese a módszertani csoport vezetője egy DFHT-val támogatott idegen nyelvi órát szimulált, melynek keretében a résztvevők „tanulókká" avanzsáltak és úgy oldották meg a feladatokat.
A workshop másik gyakorlati részét Oláhné Dr. Téglási Ilona egy komplex matematika óra keretében mutatta be az érdeklődőknek.

A workshop zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt kérdezni az egyetem munkatársaitól, így az előadók és a résztvevők egy értékes diskurzus keretében egyeztették tapasztalataikat, véleményüket.

A workshopon részt vett Rachel A. Lotan (USA, Stanford University) is a Komplex Instrukciós Program (Complex Instraction) megálmodója és kidolgozója, valamint Miri Shonfeld (Izrael, Kibbutzim College) a kooperatív tanítás szakértője is.

A program ezzel nemzetközi színtéren is bemutatkozott és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.