Pedagógus Expo egyik legnépszerűbb kiállítója

Minden nagyképűséget félretéve kijelenthető: a Komplex Alapprogram látványban, minőségben és érdeklődők tekintetében a legjobbak között szerepelt a Budapesti Kongresszusi Központban.

Egy olyan eseményen vehetett részt az Élménysuli stábja, ahol olyan neves szakemberek adtak elő, mint Bagdy Emőke, Balatoni Kata, Böjte Csaba vagy Szabó Péter. Rengeteg érdeklődő, innovatív pedagógussal találkozhattunk, akik szabad szombatjukat beáldozva fejezték ki elhivatottságukat a megújulás felé.

Érdekes apróságra lettünk figyelmesek, amikor a Pedagógus Expo mottóját olvastuk: „Élmény és pedagógia”. Ha egy picit a Komplex Alapprogram központi céljairól beszélünk, akkor kifejezőbb tételt mi sem fogalmazhattunk volna meg. Az élmény egyenlő a boldogsággal, mosolygással és szeretettel, ami azt mutatja, hogy a dolgok úgy általában rendben mennek. Ilyen iskolát szeretnénk mi, ahol olyan mosolygós pedagógusok oktatnak, mint akik a rendezvényen vettek részt.

Talán kicsit meg is ijedt a stáb, amikor arra lett figyelmes, hogy az 500 db szóróanyag és tájékoztató füzet milyen ütemben fogyott. Egymást követve, megállás nélkül érkeztek a kérdések, megjegyzések, észrevételek a programmal kapcsolatban. Sokan már úgy érkeztek, hogy ismerve a részleteket, valamilyen formában szeretnének együttműködni. Volt, aki kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az ő iskolájuk is Élménysuli lehessen. Természetesen voltak, akik kíváncsi tekintettel, valamelyest fenntartással kérdezték: „Valóban megvalósítható egy élményekben gazdag iskola?” Őszintén mondhatjuk, mindenki választ kapott kérdéseire szakmai vezetőinktől. Egy biztos, az Élménysuli országos ismertségre tett szert.

A hatalmas tömegben arra lettünk figyelmesek, hogy egy nagyon kedves hölgy újságolja kollégájának, hogy ő bizony már ismeri a programot, illetve a megjelenteket. Kiemelte, hogy egy olyan iskolának a pedagógusai, akiknél már járt az Élménysuli című magazinműsor stábja. Az érdekesség ezen felül az volt, hogy egy nagy monitoron lehetőségünk nyílt az eddigi adások levetítésére az Expo-n, így odatekerve közösen nézhettük meg az iskolájukról készült összeállítást. Többször felvetődött már a programmal kapcsolatban a személyes találkozások fontossága. A szakmai munka mellett talán az egyik legnagyobb értéke ennek a projektnek a közösség kovácsoló ereje, hiszen egy olyan országos hálózat van kiépülőben, ahol a gyerekek és pedagógusok valódi Élménysulikban tölthetik mindennapjaikat.