Újabb mérföldkőhöz érkeztünk

A Komplex Alapprogram egy folyamatosan fejlődő program, amiben minden gyermek, pedagógus és szülő is megtalálja lehetőséget.

Izgalmas fejlesztés végéhez értünk, hiszen az eddigi tapasztalatokat, észrevételeket és visszajelzéseket felhasználva eljutottunk oda, hogy elkészültek az Alsós- és Felsős Tanítói/tanári Kézikönyvek! A Komplex Alapprogram jellemzője, hogy a képzés után nem engedi el a pedagógus kezét, hanem utóköveti, támogatja munkáját, illetve a Szakmai Támogató Rendszer jóvoltából folyamatos kapcsolatot és segítséget biztosít. Első hallásra is érezhető, hogy egy, a mindennapok labirintusában való eligazodáshoz segítséget nyújtó megoldókulcsról van szó. Összesen huszonhat kiadvány készült el, melyek a Tudástár rendszeréből érhetőek el, illetve nyomtatott formában minden kézikönyv eljut az iskolákba is. A könyvek alsó és felső tagozaton tanítóknak készültek tantárgyakhoz kapcsolódva.

Három fő tartalmi egységre bonthatók:

  1. Az adott tantárgy hogyan kapcsolódik a Komplex Alapprogramhoz, annak koncepciójához és a DFHT tanítási-tanulási stratégiához.
  2. Iránymutatás, hogy miként lehet hatékony óraterveket készíteni. Ehhez tanmenet- javaslatok és óraterv-illusztrációk készültek.
  3. Feladatok és játékok sokasága, illetve ezekhez online gyűjtemények elérhetőségei.

Bízunk benne, hogy ezek a kézikönyvek is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy élményekben gazdag és sikeres mindennapok határozzák meg az iskolákat. Tudjuk, hogy a legfontosabb tétel: „Tanulni és tanítani élmény!”.