Legfrissebb híreink


Legyen minden magyar digitális állampolgár is!

Legyen minden magyar digitális állampolgár is!

2016-ban fogadta el a kormányzat Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS), felismerve azt, hogy hogy a digitális átalakulás olyan elkerülhetetlen jelenség, amelyre mindenkinek fel kell készülnie, hiszen 20. századi tudással senki nem lehet versenyképes a 21. században. A Komplex Alapprogram (KAP) ezzel összhangban valósítja meg a Digitális alapú alprogramját.

Hogyan rázzuk fel az osztályunkat?

Hogyan rázzuk fel az osztályunkat?

A KAP-os órák gyakran ráhangolással kezdődnek. Közeleg a tavaszi fáradtság időszaka, ami a kisebb és a nagyobb diákokat is érinti. Ezért pedagógusok részére most rövid imprós és drámás bemelegítő játékokat ajánlunk, amivel segíthetnek a diákjaikon, hogy a tanulók magasabb energiaszintre kerüljenek és nagyobb érdeklődéssel, motivációval vehessenek részt a tanórán.

A szünetben ugrálni nem bolondság

A szünetben ugrálni nem bolondság

Egy, a neten terjedő videó tanúsága szerint egy manitobai iskola kitalálta, azzal fogja növelni a gyerekek figyelmét és koncentrációját, hogy az iskola folyosóján a padlóra és a falra különböző feladatokat rajzol fel. A gyerekek pedig élvezettel ugrálnak szigetről szigetre.

Második alkalommal rendezték meg a Pedagógus Expót

Második alkalommal rendezték meg a Pedagógus Expót

Több száz pedagógus látogatott a Budapesti Kongresszusi Központba, hogy módszerekkel, jó gyakorlatokkal ismerkedjenek meg, és az Expó jelmondatához híven még büszkébbek lehessenek arra, hogy a pedagógusi hivatást választották. A rendezvényen az Eszterházy Károly Egyetem is képviseltette magát a Komplex Alapprogram standjával, melyet idén is szívesen látogattak az érdeklődő tanárok, sőt akkora lelkesedés volt a Programunk iránt, hogy koradélutánra már teljesen elfogytak a szóróanyagaink. Az esemény néhány központi előadásán is részt vettünk, a továbbiakban ezekről számolunk be.

Szombaton mi is ott leszünk a Pedagógus Expón!

Szombaton mi is ott leszünk a Pedagógus Expón!

Hogy mire lehet számítani az idei Pedagógus Expón? Workshopokra, pedagógiai és pszichológiai előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, kreatív pedagógiai gyakorlatokra, önismereti kurzusokra, és persze a kiállítók, kitelepülők között a Komplex Alapprogram (KAP) lelkes csapatára is. Sütő Gergőt, a Komplex Alapprogram PR és marketing menedzserét kérdeztük.