Legfrissebb híreink


A KAP motorja: a képzések

A KAP motorja: a képzések

Folyamatosan zajlik a Komplex Alapprogramhoz (KAP) csatlakozott iskolák pedagógusainak felkészítése, főként képzésekkel és további szakmai támogatással. A felkészítésen átesett pedagógusok munkáját emellett kiadványokkal és oktatási segédanyagokkal, valamint egy Szakmai Támogatórendszerrel (SZTR) is segíti a program. De pontosan miről is van szó?

Indiana Jones-ok az iskolapadban

Indiana Jones-ok az iskolapadban

Mi az outdoor élménypedagógia, másnéven kalandpedagógia? Mit ad a diákoknak az iskolai órák keretében az iskolán kívüli világ szabad felfedezése? Miért szükségesek a cselekvésalapú, felfedező vagy alkotó tapasztalatok a tanulási folyamatban?

Mit kap, aki KAP-os órán vesz részt?

Mit kap, aki KAP-os órán vesz részt?

Elsősorban felejthetetlen élményt. De miért fontos az élmény a tanuláshoz? Milyen pluszokat kap a diák, ha megvalósul a Komplex Alapprogram célja, az élményközpontú oktatás?

DFHT! – Micsoda?

DFHT! – Micsoda?

Lehetne akár a Derűsen, Frissen, Helyesen, Találékonyan szavakból összeállított betűsző is. Bár ezek közül mindegyik fogalom jellemző a Komplex Alapprogramra, itt nem erről van szó. Talán már sokan jól tudják, hogy a DFHT = Differenciált fejlesztés heterogén tanulócsoportban. Nézzük meg kicsit közelebbről a KAP egyik legfontosabb módszertanát!

„Már a felkészülés is élmény!”

„Már a felkészülés is élmény!”

2018 szeptemberétől 60 iskola csatlakozott a Komplex Alapprogramhoz, így az Élménysuli keretében alkalmazzák azóta ezt az újfajta, élményalapú tanítást-tanulást. Ezúttal az egyik ilyen intézmény vezetőjét kérdeztük motivációjukról, a bevezetés tapasztalatairól és az első reakciókról.